Rabu, 30 November 2011

Jom Singgah Makan Durian!!!

Pada 28 November 2011, suami saya bersama ibu mertua saya, Mak Long Samsiah, Mak Usu, Along Naza, Kak Long Diza, Apak Sidek dan Wan Asiah telah pulang ke Kg Sungai Buloh, sebaik sahaja menerima berita kembalinya Cik Aziz (jiran rapat di rumah Wan Sungai Buloh). Mereka tiba di Kg Sungai Buloh, Jelebu kira-kira jam 11.00 pagi. Sebaik sahaja selesai ziarah kesemua mereka singgah untuk makan tengahari di Kg Juntai, Jelebu.

Dan, di dalam perjalanan pulang ke Seremban, kesemua mereka sempat pula singgah untuk mencuba durian di sebuah gerai tepi jalan selepas simpang masuk ke Sekolah Petaseh. Ada yang sedap, ada yang pahit, dan ada juga yang tawar. Cuma dapat juga kata mereka melepaskan gian.

Jom sama-sama kita tengok gambar-gambar yang telah sempat dirakamkan!

Mak Usu, Mak Long dan Mak Lang (ibu mertua saya) sedang menikmati durianSuasana di meja makanAntara durian yang telah tersedia menanti untuk dibelah!Suasana dari luar geraiKeadaan di atas meja semasa menikmati buah durianDalam bungkusan plastik tu, jeruk petai yang dibungkus oleh Mak UsuApak Sidek berselera betul! Tapi, sampai Seremban je terus perut dia senak!!Mak Long yang menung selepas terkena penangan durian! Inilah saki baki yang tinggal!!!

Disediakan oleh : Ungku Norhayati Ungku Abu Bakar (Noi/Yat)

Tiada ulasan: